Wzór na smak

Wydawnictwo: Full Meal
Rok wydania: 2017
Wydanie: 1
ISBN: 9788393978298
Liczba stron: 240
Oprawa: Twarda
Cena w niePrzeczytane.pl:
52,39 zł
Cena katalogowa: 79,00 zł
Pozycja jest obecnie:
dostępna
Status:
Od ręki
Koszt dostawy:
Paczka w RUCHu od 3,99 zł
Poczta Polska Odbiór w punkcie od 7,99 zł
Paczkomaty InPost od 7,99 zł
Poczta Polska doręczenie pod adres od 8,99 zł
FedEx - przesyłka kurierska od 10,99 zł
  • Opis produktu

To będzie książka, jakiej jeszcze na polskim rynku kulinarnym nie było. Książka niezbędna i inspirująca. Nowoczesna i szanująca tradycję. O połączeniach smakowych. O tym jak łączyć produkty i smaki. Jeśli białe mięso to co do niego? A jeśli szparagi? Masz w lodowce tylko pomidory? Co wtedy? To będzie też album o smaku. O tym dlaczego słodki lubi kwaśny, a kwaśny gra ze słonym. O tym co to jest umami i na czym polega fenomen kostki rosołowej. Jaka jest rola konsystencji i kolorów. Z czego zrobić najlepszą panierkę i jak przygotować idealnego soczystego kurczaka. Opowiem o tym jak łączyć ze sobą smaki. Co pasuje do buraka, a co do wołowiny? Co zrobić z pomidorem. Jak go pokroić, zetrzeć, zmielić, posiekać, upiec, ugotować, udusić. Z bazylią, tymiankiem, rozmarynem, szałwią, anyżem, koprem włoskim, czosnkiem, cebulą, cytryną, oliwa, masłem, z wieprzowiną, wołowiną, jagnięciną i z rybami. Pomidor ma wiele twarzy podobnie jak każdy inny produkt spożywczy. Daje tysiące możliwości, które warto jest poznać i wykorzystać. Ta książka jest właśnie o tym. O potencjale jaki daje kuchnia i produkty spożywcze. Odpowiemy na pytanie: jaki jest wzór na dobry smak. Ta książka to łatwe narzędzie, dla każdego kto głowi się w kuchni z pytaniem co do czego i jak? Grzegorz Łapanowski zdobywał doświadczenie w kilkunastu restauracjach m. in. w Polsce, Danii, Portugalii, Francji u najlepszych polskich szefów kuchni. Od pięciu edycji prowadzi polską edycję Top Chefa. Współpracuje ze stacjami telewizyjnymi i radiowymi. Od 10 lat prowadzi własną firmę kulinarną, realizującą projekty kulinarne, sesje zdjeciowe, nagrania video, pokazy, warsztaty kulinarne oraz szkolenia. Założył fundację Szkoła na Widelcu, która realizuje działania na rzecz promocji edukacji kulinarnej, jak również stowarzyszenie Slow Food Youth Warszawa. W Warszawie prowadzi Food Lab Studio.
recenzje czytelników
Zobacz pozostałe recenzji
Twoja ocena:
Twoje imię lub pseudonim:*
Podaj swój adres e-mail lub zaloguj się, aby brać udział w konkursach dla najlepszych recenzentów.
Twój adres e-mail:
Wyrażam dobrowolną zgodę na otrzymywanie od księgarni internetowej nieprzeczytane.pl z siedzibą w Warszawie informacji handlowych w tym kodów rabatowych za pomocą środków komunikacji elektronicznej zgodnie z ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 r. (Dz. U. z 2002 r., Nr 144, poz. 1204 z późn. zm.).Zgoda może być odwołana w każdym czasie.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w celach marketingowych przez nieprzeczytane.pl z siedzibą w Warszawie zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity: Dz. U. 2002 r. Nr 101 poz. 926 z późn. zm.)*
* Pole obowiązkowe
Przed dodaniem recenzji
zapoznaj się z regulaminem.

Polecamy także:

Cena katalogowa: 35,00 zł
Cena w niePrzeczytane.pl: 21,42 zł
Status: 1 - 2 dni
 
Cena katalogowa: 72,50 zł
Cena w niePrzeczytane.pl: 52,08 zł
Status: 1 - 2 dni
 
Cena katalogowa: 24,90 zł
Cena w niePrzeczytane.pl: 15,38 zł
Status: 1 - 2 dni
 
Cena katalogowa: 29,95 zł
Cena w niePrzeczytane.pl: 17,54 zł
Status: 1 - 2 dni
 
Cena katalogowa: 49,90 zł
Cena w niePrzeczytane.pl: 31,29 zł
Status: 1 - 2 dni
 
Cena katalogowa: 39,99 zł
Cena w niePrzeczytane.pl: 26,76 zł
Status: Od ręki
 
Facebook Instagram Twitter YouTube