Technologie produkcji cukierniczej Podręcznik Część 1
Technologie produkcji cukierniczej Podręcznik Część 1

Technologie produkcji cukierniczej Podręcznik Część 1

Zasadnicza szkoła zawodowa
Wydawnictwo: REA
EAN: 9788375443608
Okładka: Miękka
Data wydania: 2012
Język: polski
Ilość stron: 304
Wydawnictwo: REA
36.93
PLN
42,00 zł
36,93 zł
Oszczędzasz: 12% (5 zł)
DARMOWA WYSYŁKA!
Książkę w tej cenie wyślemy do Ciebie za darmo za pomocą:

Koszt dostawy:

książka niedostępna

Opis produktu

Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie „cukiernik” w zasadniczych szkołach zawodowych i szkołach policealnych.

Materiał pozwala uczniom i przyszłym pracownikom zakładów cukierniczych zdobyć aktualną wiedzę dotyczącą:
– znaczenia i roli żywności w żywieniu człowieka;
– procesów zachodzących w produktach spożywczych i metod ich utrwalania;
– opakowań żywności, ze szczególnym uwzględnieniem wyrobów cukierniczych i ciastkarskich;
– organizacji produkcji ciastkarskiej i cukierniczej z uwzględnieniem systemu HACCP;
– normalizacji certyfikacji w produkcji ciastkarskiej i cukierniczej;
– charakterystyki surowców cukierniczych;
– charakterystyki i technologii wytwarzania półproduktów ciastkarskich.

W książce uwzględniono także tradycyjne i nowoczesne rozwiązania technologiczne oraz obowiązujące przepisy prawne. Liczne ilustracje, fotografie, schematy poglądowe ułatwiają zrozumienie opisanych czynności oraz przebieg produkcji i poszczególnych procesów.

Podręcznik opracowano zgodnie z aktualną podstawą programową i programem nauczania. Uwzględniono standardy wymagań egzaminacyjnych potwierdzających kwalifikacje zawodowe dla zawodu „cukiernik”.

Recenzje

Średnia ocena:
Łącznie oddano głosów:
Data ostatniej:

Twoja ocena:

Twoje imię lub pseudonim:
Podaj swój adres e-mail lub zaloguj się, aby brać udział w konkursach dla najlepszych recenzentów.
Twój adres e-mail:
Przed dodaniem recenzji zapoznaj się z regulaminem.