Technologia żywności cz.1 Dłużewski WSiP
Technologia żywności cz.1 Dłużewski WSiP

Technologia żywności cz.1 Dłużewski WSiP

Wydawnictwo: WSiP
EAN: 9788302078477
Okładka: Miękka
Data wydania: 2008
Język: polski
Ilość stron: 240
Wydawnictwo: WSiP
26.61
PLN
32,10 zł
26,61 zł
Oszczędzasz: 17% (5 zł)
Najtańsza wysyłka od: 9,99 zł

Koszt dostawy:

InPost Paczkomaty 24/7 od 9,99 zł
InPost - przesyłka kurierska od 12,99 zł
FedEx - przesyłka kurierska od 12,99 zł
książka niedostępna

Opis produktu


autorzy: Mieczysław Dłużewski, Jadwiga Chuchlowa, Karol Krajewski, Włodzimierz Kamiński

Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klas I technikum, zawód: technik technologii żywności, wszystkie specjalizacje. Polecamy go również uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny - podstawy przetwórstwa żywności.

Zawiera wyjaśnienie ogólnych pojęć występujących w technologii żywności oraz podstawowe wiadomości na temat branży spożywczej i technologii żywności. Omówiono w nim warunki pracy w zakładzie przetwórstwa spożywczego oraz zagadnienia normalizacji w Polsce i w Unii Europejskiej. Podano ogólną charakterystykę bazy surowcowej przetwórstwa spożywczego, omówiono różne rodzaje opakowań stosowanych do żywności, jej jakości, skażenia i zanieczyszczenia oraz dodatki do żywności i rodzaje produktów spożywczych.

Recenzje

Średnia ocena:
Łącznie oddano głosów:
Data ostatniej:

Twoja ocena:

Twoje imię lub pseudonim:
Podaj swój adres e-mail lub zaloguj się, aby brać udział w konkursach dla najlepszych recenzentów.
Twój adres e-mail:
Przed dodaniem recenzji zapoznaj się z regulaminem.