Sekrety włoskiej kuchni
Sekrety włoskiej kuchni

Sekrety włoskiej kuchni

Wydawnictwo: ALBATROS
EAN: 9788381256162
Okładka: Twarda
Data wydania: 2020
Język: polski
Ilość stron: 640
Wydawnictwo: ALBATROS
52.39
PLN
69,90 zł
52,39 zł
Oszczędzasz: 24% (17 zł)
Wyślemy w 36h
DARMOWA WYSYŁKA!
Książkę w tej cenie wyślemy do Ciebie za darmo za pomocą:

Koszt dostawy:

Opis produktu

Przewodnik kulinarny uhonorowany prestiżową nagrodą Premio Bancarella della Cucina! Dziewiętnaście regionów Włoch i ich przysmaki w jednej książce!

Fantastyczna podróż do skąpanej w słońcu Italii, kraju, w którym kuchnię podniesiono do rangi sztuki. Kraju, który nam, zwykłym zjadaczom chleba, nieodparcie kojarzy się ze spaghetti i pizzą.

Autorka, rozkochana we Włoszech Rosjanka, mieszkająca tam od dwudziestu lat, ze znawstwem i lekkością prowadzi nas przez dziewiętnaście głównych regionów kraju - od Friulii i Górnej Adygi na północy, po Kalabrię i Sycylię na południu - przybliżając nam właściwe dla każdego obszaru potrawy, ale też kulturę i obyczaje.

Opatrzona wstępem Umberta Eco książka jest barwną mozaiką, która pozwala przeniknąć ducha Italii.

Recenzje

Średnia ocena: 4
Łącznie oddano głosów: 1
Data ostatniej: 2020-09-24 13:27:43

Twoja ocena:

Twoje imię lub pseudonim:
Podaj swój adres e-mail lub zaloguj się, aby brać udział w konkursach dla najlepszych recenzentów.
Twój adres e-mail:
Przed dodaniem recenzji zapoznaj się z regulaminem.