Podstawy technologii gastronomicznej
Kategoria:
Język książki: polski
Rok wydania: 2009
Wydanie: 4
ISBN: 9788320434958
Liczba stron: 534
Oprawa: Miękka
55.39
PLN
Cena w niePrzeczytane.pl:
55,39 zł
Cena katalogowa:
58,80 zł
Pozycja jest obecnie:
niedostępna
Koszt dostawy: |
Paczka w RUCHu |
od 5,99 zł |
InPost - przesyłka kurierska |
od 10,99 zł |
Poczta Polska Odbiór w punkcie |
od 10,99 zł |
Paczkomaty InPost |
od 11,99 zł |
Poczta Polska doręczenie pod adres |
od 11,99 zł |
FedEx - przesyłka kurierska |
od 12,99 zł |
Jest to podręcznik praktycznego wykorzystania wiedzy o żywności w celu świadomego kształtowania jakości i wartości odżywczej potraw. W poszczególnych rozdziałach poświęconych różnego rodzaju surowcom przedstawiono konkretne przykłady zarówno korzyści płynących z poprawnie prowadzonych procesów technologicznych, jak i konsekwencji wynikających z popełnionych błędów. Omówienie każdego zagadnienia składa się z obszernego wstępu teoretycznego i części eksperymentalnej.
Podręcznik jest przeznaczony dla studentów kierunku technologia żywności i żywienia człowieka akademii rolniczych, chemii spożywczej politechnik, jak również uczniów techników gastronomicznych i szkół pomaturalnych.