Organizacja pracy w hotelarstwie część 1

Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa
Wydawnictwo: REA
Kategoria: książka
Język książki: polski
Rok wydania: 2008
ISBN: 9788371419751
Liczba stron: 154
Oprawa: Miękka
28.69 PLN Cena w niePrzeczytane.pl:
28,69 zł
Cena katalogowa: 32,60 zł
książka niedostępna
zapytaj o książkę
Pozycja jest obecnie:
niedostępna
Koszt dostawy:
Paczka w RUCHu od 5,99 zł
Poczta Polska Odbiór w punkcie od 9,99 zł
Poczta Polska doręczenie pod adres od 10,99 zł
InPost Paczkomaty 24/7 od 10,99 zł
InPost - przesyłka kurierska od 12,99 zł
FedEx - przesyłka kurierska od 14,99 zł
  • Opis produktu
Organizacja pracy w hotelarstwie – podręcznik przeznaczony jest dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa. Materiał został podzielony na dwie części.

W części pierwszej zaprezentowano ogólne wiadomości o historii hotelarstwa na świecie i w Polsce z akcentem położonym na nowoczesne kierunki rozwoju. zaprezentowano sylwetkę hotelarza, uwzględniając jego predyspozycje psychiczne, umiejętności komunikowania się oraz postępowanie zgodne z zasadami etyki zawodowej. Na szczególną uwagę zasługuje rozdział dotyczący klasyfikacji i wymogów kategoryzacyjnych obiektów hotelarskich w Polsce i Europie. Zaprezentowano ważniejsze organizacje działające w hotelarstwie, podkreślono znaczenie i możliwości świadczenia usług przez zakłady hotelarskie. W formie schematów i ilustracji pokazano urządzenia i instalacje, zgodne z obowiązującymi standardami wyposażenia technicznego zakładu hotelarskiego. Zwrócono uwagę na funkcję zakładu hotelarskiego przyjaznego dla osób niepełnosprawnych. Na końcu każdego rozdziału znajduje się zbiór pytań i zadań o zróżnicowanym stopniu trudności, które uczniowie mogą rozwiązywać indywidualnie lub zespołowo. Podręcznik zawiera liczne ilustracje, tabele oraz schematy, które ułatwiają przyswajanie wiedzy oraz wzbogacają jego estetykę.

W części drugiej będą omówione głównie zagadnienia z zakresu organizacji pracy i zarządzania zakładem hotelarskim według ISO, zasady utrzymania porządku i czystości, funkcjonowanie działu gastronomii hotelowej z uwzględnieniem kontroli jakości żywieniowej, zgodnie z zasadami HACCP, współpraca z biurami podróży oraz przedstawiona zostanie charakterystyka parterowej części zakładu ze szczególnym uwzględnieniem działu recepcji.

Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową oraz standardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik hotelarstwa.

Słowa kluczowe:

recenzje czytelników
Zobacz pozostałe recenzji
Twoja ocena:
Twoje imię lub pseudonim:*
Podaj swój adres e-mail lub zaloguj się, aby brać udział w konkursach dla najlepszych recenzentów.
Twój adres e-mail:
Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych od Administratora za pomocą środków komunikacji elektronicznej, zgodnie z ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną. Zgoda może być odwołana w każdym czasie. Administratorem danych osobowych Klientów jest: Profit M Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie (02-305), Aleje Jerozolimskie 134, NIP 525-22-45-459, Regon 015227002, KRS 0000756053
* Pole obowiązkowe
Przed dodaniem recenzji
zapoznaj się z regulaminem.

Polecamy także:

Cena katalogowa: 5,90 zł
Cena w niePrzeczytane.pl: 5,04 zł
Status: 36h
 
Cena katalogowa: 89,00 zł
Cena w niePrzeczytane.pl: 76,09 zł
Status: 36h
 
Cena katalogowa: 62,79 zł
Cena w niePrzeczytane.pl: 55,03 zł
Status: 3 dni
 
Cena katalogowa: 18,00 zł
Cena w niePrzeczytane.pl: 15,39 zł
Status: 36h
 
Cena katalogowa: 5,90 zł
Cena w niePrzeczytane.pl: 5,04 zł
Status: 36h
 
Cena katalogowa: 147,00 zł
Cena w niePrzeczytane.pl: 101,90 zł
Status: 36h
 
Cena katalogowa: 5,99 zł
Cena w niePrzeczytane.pl: 5,12 zł
Status: 36h
 
Cena katalogowa: 44,90 zł
Cena w niePrzeczytane.pl: 38,39 zł
Status: 36h
 
Cena katalogowa: 37,00 zł
Cena w niePrzeczytane.pl: 24,68 zł
Status: 36h
 
Cena katalogowa: 59,90 zł
Cena w niePrzeczytane.pl: 48,39 zł
Status: 36h
 
Facebook Instagram