Kuchnia XXI wieku
FOOD FOR COOKS
Kategoria:
Język książki: polski
Rok wydania: 2006
Wydanie: 1
ISBN: 8373196846
Liczba stron: 144
Oprawa: Plastikowa
47.65
PLN
Cena w niePrzeczytane.pl:
47,65 zł
Cena katalogowa:
49,90 zł
Pozycja jest obecnie:
niedostępna
Koszt dostawy: |
Paczka w RUCHu |
od 5,99 zł |
Paczkomaty InPost |
od 9,99 zł |
Poczta Polska Odbiór w punkcie |
od 10,99 zł |
InPost - przesyłka kurierska |
od 11,99 zł |
Poczta Polska doręczenie pod adres |
od 11,99 zł |
FedEx - przesyłka kurierska |
od 12,99 zł |
Sztuka kulinarna jest fascynująca, ale także pełna zagadek. Tempura? Pesto? Harissa? Cóż to takiego? Do czego mogą się nam przydać cukier palmowy i wasabi? W jakich okolicznościach makarony ryżowe i sojowe okazują się lepsze od pszennych? Czy grzyby leśne pasują do dzikiego ryżu? Co to jest biała herbata? W tej książce znajdziemy informacje o ponad 500 ingrediencjach. Dowiemy się czego można od nich oczekiwać pod względem smaku, jakości i zastosowań. Poznamy również jaką rolę pełnią one w różnych tradycjach kulinarnych. Fachowe wyjaśnienia na temat każdego opisanego składnika oraz użyteczne rady w sprawach przechowywania żywności. Najnowsze mody kuchenne i artykuły egzotyczne obok składników tradycyjnych, sprawdzonych od lat.