Kuchnia XXI wieku
Kuchnia XXI wieku

Kuchnia XXI wieku

Tytuł oryginalny: FOOD FOR COOKS
Wydawnictwo: MUZA
EAN: 8373196846
Okładka: Plastikowa
Data wydania: 2006
Język: polski
Ilość stron: 144
Wydawnictwo: MUZA
46.91
PLN
49,90 zł
46,91 zł
Oszczędzasz: 4% (2 zł)
Najtańsza wysyłka od: 11,99 zł

Koszt dostawy:

InPost Paczkomaty 24/7 od 11,99 zł
InPost - przesyłka kurierska od 15,99 zł
FedEx - przesyłka kurierska od 15,99 zł
książka niedostępna

Opis produktu

Sztuka kulinarna jest fascynująca, ale także pełna zagadek. Tempura? Pesto? Harissa? Cóż to takiego? Do czego mogą się nam przydać cukier palmowy i wasabi? W jakich okolicznościach makarony ryżowe i sojowe okazują się lepsze od pszennych? Czy grzyby leśne pasują do dzikiego ryżu? Co to jest biała herbata? W tej książce znajdziemy informacje o ponad 500 ingrediencjach. Dowiemy się czego można od nich oczekiwać pod względem smaku, jakości i zastosowań. Poznamy również jaką rolę pełnią one w różnych tradycjach kulinarnych. Fachowe wyjaśnienia na temat każdego opisanego składnika oraz użyteczne rady w sprawach przechowywania żywności. Najnowsze mody kuchenne i artykuły egzotyczne obok składników tradycyjnych, sprawdzonych od lat.

Recenzje

Średnia ocena:
Łącznie oddano głosów:
Data ostatniej:

Twoja ocena:

Twoje imię lub pseudonim:
Podaj swój adres e-mail lub zaloguj się, aby brać udział w konkursach dla najlepszych recenzentów.
Twój adres e-mail:
Przed dodaniem recenzji zapoznaj się z regulaminem.