Jak samodzielnie wdrożyć RODO w firmie?

Poradnik prawno-informatyczny z praktyczną dokumentacją
Wydawnictwo: DIFIN Spółka Akcyjna
Język książki: polski
Rok wydania: 2019
ISBN: 9788380859210
Liczba stron: 262
Oprawa: Miękka
52.78 PLN Cena w niePrzeczytane.pl:
52,78 zł
Cena katalogowa: 65,00 zł
Pozycja jest obecnie:
dostępna
Status:
24h
Koszt dostawy:
Paczka w RUCHu od 5,99 zł
Paczkomaty InPost od 9,99 zł
FedEx - przesyłka kurierska od 9,99 zł
  • Opis produktu
Dlaczego warto kupić poradnik?
- To jedyna dostępna na rynku pozycja, która łączy w sobie omówienie zagadnień prawnych dotyczących ochrony danych osobowych z praktycznymi wskazówkami samodzielnego zastosowania technicznych aspektów zabezpieczeń danych, jak np. szyfrowania, wykonywania kopii zapasowych czy gotowej procedury pseudonimizacji i innych.
- Zawiera przykładową dokumentację w zakresie RODO, pozwalającą każdemu administratorowi danych na jej natychmiastowe zastosowanie.
- Autorzy, jako praktycy, skupili się na podaniu jak największej liczby przykładów, tak by ułatwić wdrożenie RODO w organizacji.
- Szeroko omówiono praktyczne zastosowanie przepisów oraz metodologię: szacowania ryzyka i samodzielnej inwentaryzacji danych osobowych.
- Instrukcja zabezpieczenia danych osobowych na komputerze pozwala na samodzielne zastosowanie tego środka technicznego przez każdego czytelnika (bez szerokiej wiedzy z obszaru IT).
- Dołączono kilkadziesiąt procedur i wniosków oraz polityk zgodnych w RODO.
- Poradnik odwołuje się do najnowszych wytycznych Urzędu Ochrony Danych Osobowych oraz innych, cenionych publikacji dotyczących RODO dostępnych na rynku.
- Każda cześć poradnika zawiera tabele zatytułowane „Zapamiętaj!!!” oraz „Praktyczna wskazówka”, dzięki którym czytelnik może usystematyzować zdobytą wiedzę.
recenzje czytelników
Zobacz pozostałe recenzji
Twoja ocena:
Pamiętaj, że tylko recenzje, które są zamieszczone wyłącznie na naszej stronie, mogą wygrać 100 zł!
Sprawdź szczegóły w regulaminie.
Twoje imię lub pseudonim:*
Podaj swój adres e-mail lub zaloguj się, aby brać udział w konkursach dla najlepszych recenzentów.
Twój adres e-mail:
Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych od Administratora za pomocą środków komunikacji elektronicznej, zgodnie z ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną. Zgoda może być odwołana w każdym czasie. Administratorem danych osobowych Klientów jest: Profit M Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie (02-305), Aleje Jerozolimskie 134, NIP 525-22-45-459, Regon 015227002, KRS 0000756053
* Pole obowiązkowe
Przed dodaniem recenzji
zapoznaj się z regulaminem.

Polecamy także:

Cena katalogowa: 39,90 zł
Cena w niePrzeczytane.pl: 35,03 zł
Status: 24h
 
Cena katalogowa: 69,00 zł
Cena w niePrzeczytane.pl: 62,54 zł
Status: 24h
 
Facebook Instagram Twitter YouTube