Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego
Kategoria:
Język książki: polski
Rok wydania: 2006
Wydanie: 4
ISBN: 8320432278
Liczba stron: 468
Oprawa: Miękka
55.97
PLN
Cena w niePrzeczytane.pl:
55,97 zł
Cena katalogowa:
58,00 zł
Pozycja jest obecnie:
niedostępna
Koszt dostawy: |
Paczka w RUCHu |
od 5,99 zł |
Poczta Polska Odbiór w punkcie |
od 9,99 zł |
Poczta Polska doręczenie pod adres |
od 10,99 zł |
InPost Paczkomaty 24/7 |
od 10,99 zł |
InPost - przesyłka kurierska |
od 12,99 zł |
FedEx - przesyłka kurierska |
od 12,99 zł |
Kategorie:
- Oferta produktowa,
- Kuchnia, diety, gotowanie,
- Rolnictwo i przemysł,
- Podręczniki. Ćwiczenia i zadania,
- Podręczniki akademickie. Skrypty,
- Oferta wydawnicza,
- Technika,
- Maszyny. Narzędzia. Urządzenia. Automatyka,
- Nauki ścisłe i przyrodnicze,
- Nauka, biznes,
- Książki popularno-naukowe
Specyfika przemysłu spożywczego wymaga stosowania zarówno uniwersalnych, jak i specjalistycznych procesów jednostkowych. W tym właśnie podręczniku zwięźle i przejrzyście omówiono wszystkie podstawowe procesy stosowane w branży oraz urządzenia i aparaty używane do przetwarzania i utrwalania żywności. Opisane aparaty i maszyny, wytwarzane przez renomowane firmy światowe, stanowią wyposażenie nowoczesnych zakładów przemysłu spożywczego. Połączenie podstaw teoretycznych i opisu matematycznego procesów z danymi na temat najnowszych rozwiązań dotyczących technicznej realizacji przedsięwzięcia czyni, iż książka jest pozycją unikatową. Tak pełnych informacji nie ma w innych polskich opracowaniach. Prosty język wykładu i jednoznaczny opis matematyczny sprawiają, że z książki mogą korzystać zarówno studenci specjalizujący się w technologii żywności i budowie aparatury, jak i uczniowie starszych klas techników chemicznych i szkól gastronomicznych.