GlobalGAP. Podstawy, wymagania, wdrażanie i kontrola (z suplementem elektronicznym)
GlobalGAP. Podstawy, wymagania, wdrażanie i kontrola (z suplementem elektronicznym)

GlobalGAP. Podstawy, wymagania, wdrażanie i kontrola (z suplementem elektronicznym)

Wydawnictwo: ODDK – Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr
EAN: 9788374267465
Okładka: Miękka
Data wydania: 2011
Język: polski
Ilość stron: 128
Wydawnictwo: ODDK – Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr
128.31
PLN
136,50 zł
128,31 zł
Oszczędzasz: 6% (8 zł)
DARMOWA WYSYŁKA!
Książkę w tej cenie wyślemy do Ciebie za darmo za pomocą:

Koszt dostawy:

książka niedostępna

Opis produktu

System GlobalGAP to ważny, niezależny, dobrowolny system służący zapewnieniu bezpieczeństwa żywności na etapie produkcji podstawowej. Zainteresowanie tym systemem, zarówno w świecie, jak i w Polsce, wynika przede wszystkim z rosnących oczekiwań i świadomości konsumentów oraz z wymagań sieci detalicznych, dla których certyfikat GlobalGAP jest wiarygodnym potwierdzeniem spełnienia wysokich standardów produkcji rolnej.

W książce omówiono główne założenia i zasady systemu, ze szczególnym wskazaniem standardu dotyczącego zintegrowanego zapewnienia bezpieczeństwa i jakości w gospodarstwie i jego roli w kształtowaniu zrównoważonej produkcji rolniczej. Skoncentrowano się na wymaganiach opisanych w tzw. zakresie bazowym dla wszystkich gospodarstw. Przedstawiono opcje i ogólne zasady certyfikacji systemu, warunki jego utrzymania i nadzorowania oraz wymagania, jakie dany producent powinien spełnić, aby uzyskać certyfikat GlobalGAP.

Dopełnieniem książki jest lista kontrolna uwzględniająca poziom zgodności dla zakresu bazowego dla wszystkich gospodarstw, przykłady postępowania podczas przeprowadzania oceny ryzyka oraz słownik pojęć stosowanych w systemie GlobalGAP.

Opracowanie jest dedykowane przede wszystkim producentom rolnym, a także specjalistom reprezentującym ośrodki doradcze i jednostki certyfikacyjne. Może być pomocne jako literatura uzupełniająca dla doktorantów, studentów kierunków rolniczych, towaroznawczych oraz zarządzania, specjalizujących się w zarządzaniu jakością i bezpieczeństwem żywności.

Dołączony do publikacji suplement elektroniczny zawiera zamieszczoną w książce listę kontrolną oraz przykłady oceny ryzyka. Format MS Word umożliwia edytowanie dokumentów, dostosowanie ich do własnych potrzeb, wydruk.

Recenzje

Średnia ocena:
Łącznie oddano głosów:
Data ostatniej:

Twoja ocena:

Twoje imię lub pseudonim:
Podaj swój adres e-mail lub zaloguj się, aby brać udział w konkursach dla najlepszych recenzentów.
Twój adres e-mail:
Przed dodaniem recenzji zapoznaj się z regulaminem.