Pyszne i zdrowe śniadania, przekąski, obiady i słodkości dla tych, którzy muszą unikać niektórych substancji, a także dla tych, którzy ciągle poszukują nowych smaków. Ponad 70 receptur na potrawy bez glutenu, mleka, jajek czy cukru. Dodatkowo zbiór porad, jak zastąpić „trudne” składniki w codziennych przepisach. Jeszcze nigdy posiłki „free” nie były tak smaczne!
Książka idealna dla:
- osóby, które muszą unikać glutenu, mleka, jajek czy cukru
- wszystkich, którzy uwielbiają pyszne i zdrowe dania
Książka zawiera:
- ponad 70 przepisów na smaczne i zdrowe śniadania, przekąski, obiady i słodkości
- propozycje ich różnych wersji
- wiedzę, która pozwala na wyeliminowanie ze składu przygotowywanych posiłków: glutenu, mleka, jajek czy cukru
- wiele zagadnień dotyczących między innymi możliwości zastąpienia w przepisach na potrawy problematycznych składników spożywczych
- piękne, kolorowe fotografie gotowych dań