Encyclopaedia of Polish Cuisine
Encyklopedia Polskiej Sztuki Kulinarnej
Wydawnictwo:
Kategoria:
Język książki: polski
Rok wydania: 2006
ISBN: 8371416377
Liczba stron: 1148
Oprawa: Twarda
94.54
PLN
Cena w niePrzeczytane.pl:
94,54 zł
Cena katalogowa:
99,00 zł
Pozycja jest obecnie:
niedostępna
Koszt dostawy: |
Paczka w RUCHu |
od 5,99 zł |
Poczta Polska Odbiór w punkcie |
od 9,99 zł |
Poczta Polska doręczenie pod adres |
od 10,99 zł |
InPost Paczkomaty 24/7 |
od 10,99 zł |
InPost - przesyłka kurierska |
od 12,99 zł |
FedEx - przesyłka kurierska |
od 12,99 zł |
Kategorie:
- Oferta produktowa,
- Kuchnia, diety, gotowanie,
- Potrawy, napoje, żywność,
- Encyklopedie, leksykony, słowniki tematyczne,
- Poradniki,
- Książki kucharskie,
- Pozostałe
Wersja anglojęzyczna.
Unikalny zbiór 2400 typowo polskich przepisów, których nie może zabraknąć w nowoczesnej kuchni. Oprócz znanych receptur na polski rosół, czy kotlety schabowe, są wśród nich takie zapomniane specjały jak potrawy z raków i nalewki. Encyklopedia stanowi kompendium wiedzy o polskiej kuchni: dawnej, współczesnej i kresowej. Zawarto w niej terminologię używaną w kuchni polskiej, ujętą w dziale ?Abecadło kulinarne, czyli od auszpiku do zasmażki?.