
Dziewczyny z wypiekami na 4 pory roku – wersja z autografami autorek

Koszt dostawy: | ||
Paczka w RUCHu | od 5,99 zł | |
Paczkomaty InPost | od 9,99 zł | |
Poczta Polska Odbiór w punkcie | od 10,99 zł | |
InPost - przesyłka kurierska | od 11,99 zł | |
Poczta Polska doręczenie pod adres | od 11,99 zł | |
FedEx - przesyłka kurierska | od 12,99 zł |
- Opis produktu

„Każdy chce piec, ale większość się boi. Znaleźć dobry przepis, by mieć pewność, że składniki nie zostaną zmarnowane, jest naprawdę ciężko. Dobry wypiek to nie tylko dobrej jakości składniki, idealnie połączone smaki, lecz także właśnie przepis. Bardzo dużo osób dzięki naszym recepturom zaczęło piec i eksperymentować z wypiekami. To wspaniałe uczucie, słuchać komplementów od całej rodziny, gdy po obiedzie zaserwujesz deser, którego nigdy nie jedli. Dobry deser to również zaangażowanie i pasja. Bardzo ważne jest też to, aby nie zrażać się niepowodzeniami. Z wypiekami nie jest jak z gotowaniem. Tutaj trzeba trzymać się receptury, aby konsystencja i struktura została zachowana.
W tej książce chciałyśmy połączyć przepisy na każdą porę roku, tak abyście korzystali z sezonowego dobra natury.
Zrobiłyśmy dodatkowo oznaczenia do przepisów bezglutenowych (GF) oraz wegańskich (V). Nasze przepisy są wielokrotnie przetestowane, ale pamiętajcie, że możecie trzymać się ich ściśle lub przygotować deser według własnych upodobań smakowych. Kombinujcie i eksperymentujcie z nimi.
Życzymy udanych wypieków!"
Dziewczyny z Wypiekami
La dolce vita - słodkie życie, pełne wyrafinowanych smaków, chce mieć każdy z nas. Kolejna odsłona cukierniczych cudów autorstwa Agaty Stankiewicz i Małgorzaty Nagat otwiera nam ich świat. Mamy tu inspirowane włoską radością życia panna cottę i „Ferrero Rocher", mamy lekkie, rozpływające się w ustach, przenoszące nas do Hiszpanii serniczki o smaku pinacolady, i wreszcie - mamy też przepisy dzięki którym znowu, jak w dzieciństwie, trafiamy do babcinej kuchni - polskie pączki, szarlotkę czy faworki.
Autorki - Agata prowadząca popularny kanał Sugarlady oraz Małgorzata właścicielka pracowni cukierniczej „Candy Gold" - żonglują pomysłami i recepturami, które poznały podczas licznych podróży po świecie. Każdy z przepisów, jakie nam prezentują, to mieszanka bogatego doświadczenia pasjonatki cukiernictwa, autorskiej fantazji i profesjonalnych zasad pieczenia.


