Chleb. Techniki wypieku, przepisy, wskazówki
Chleb. Techniki wypieku, przepisy, wskazówki

Chleb. Techniki wypieku, przepisy, wskazówki

EAN: 9788328053809
Okładka: Miękka
Data wydania: 2018
Język: polski
Ilość stron: 480
Wydawnictwo: Grupa Wydawnicza Foksal
31.88
PLN
49,99 zł
31,88 zł
Oszczędzasz: 35% (17 zł)
24h
Najtańsza wysyłka od: 8,99 zł

Koszt dostawy:

InPost Paczkomaty 24/7 od 8,99 zł
Paczka w RUCHu od 9,99 zł
Poczta Polska Odbiór w punkcie od 9,99 zł
Poczta Polska doręczenie pod adres od 10,99 zł
InPost - przesyłka kurierska od 11,99 zł
FedEx - przesyłka kurierska od 14,99 zł

Opis produktu

Jest to najsłynniejsze dzieło Jeffreya Hamelmana - największego autorytetu piekarstwa. Książka kanoniczna. Mistrz zdradza w niej sekrety wypieku doskonałego pieczywa, dzieląc się z pasją swoją wiedzą i doświadczeniem. Wszyscy zainteresowani tematem znajdą tu najlepsze, sprawdzone przepisy oraz wskazówki z pierwszej ręki.

 

Zawiera 140 przepisów, od bagietek, poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego chleba i po chleb z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie pieczywo drożdżowe typu focaccia. Prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania chleba od wytworzenia zakwasu po dekorowanie.

 

Obecne nowe wydanie zostało wzbogacone o informacje uwzględniające polskie realia, a także uwagi czytelników zebrane przez pięć lat, które minęły od pierwszego polskiego wydania.

Recenzje

Średnia ocena:
Łącznie oddano głosów:
Data ostatniej:

Twoja ocena:

Twoje imię lub pseudonim:
Podaj swój adres e-mail lub zaloguj się, aby brać udział w konkursach dla najlepszych recenzentów.
Twój adres e-mail:
Przed dodaniem recenzji zapoznaj się z regulaminem.