Celiakia
Porady lekarzy i dietetyków
Język książki: polski
Rok wydania: 2005
Wydanie: 1
ISBN: 8320030625
Liczba stron: 108
Oprawa: Miękka
12.48
PLN
Cena w niePrzeczytane.pl:
12,48 zł
Cena katalogowa:
16,80 zł
Pozycja jest obecnie:
niedostępna
Koszt dostawy: |
Paczka w RUCHu |
od 7,59 zł |
Poczta Polska Odbiór w punkcie |
od 9,59 zł |
Paczkomaty InPost |
od 10,59 zł |
FedEx - przesyłka kurierska |
od 12,59 zł |
Kategorie:
- Oferta produktowa,
- Kuchnia, diety, gotowanie,
- Diety,
- Choroby, terapie,
- Poradniki,
- Oferta wydawnicza,
- Medycyna,
- Gastrologia. Hepatologia,
- Zdrowie, styl życia,
- Nauka, biznes
Celiakia jest niedocenianym problemem zdrowotnym i może przyjmować różne postacie - od łagodnych do bardzo ciężkich, a jej powikłania mogą stanowić nawet zagrożenie dla życia. Jedynym sposobem na uniknięcie objawów chorobowych jest dieta bezglutenowa.
W naszym poradniku Czytelnik znajdzie rady, jakie produkty spożywcze nie zawierają glutenu, jak komponować dietę bezglutenową, aby zapewnić organizmowi niezbędne składniki odżywcze, a także jakie leki oraz preparaty witaminowe i mineralne można bezpiecznie zażywać.
Książka zawiera praktyczne porady i zalecenia specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie; mogą z niej korzystać zarówno pacjenci, jak i lekarze podstawowej opieki zdrowotnej.